Огірки, Опис сортів

Огірок Сремський F1 – популярний і надзвичайно врожайний консервований сорт

Сорт огірок Сремський вже багато років цінується селекціонерами. До недавнього часу він був лідером серед консервованих сортів огірків, зараз все частіше його замінюють генетичним спадкоємцем – огірком Шремянин, який відрізняється більшою стійкістю до хвороб.

Опис
Рослина відрізняється сильним ростом і високою плодючістю, дає майже виключно жіночі квітки, з яких формуються циліндричні плоди без шийки, з характерною, злегка округлою основою.

Для цих огірків характерна маленька повна насіннєва камера. Шкірка стиглого плоду яскраво-зеленого кольору зі світлими смугами, що досягають приблизно половини його довжини, зберігає свій колір до кінця вегетації і не виявляє схильності до жовтизни.

Плоди покриті численними бородавками досить великого розміру, з яких ростуть білі колючі колючки.

застосування
Сремські огірки рекомендуються для консервування, але вони також хороші для маринування. Сорт характеризується високою врожайністю, хоча вимагає родючих і повітряних грунтів.

Він підходить для вирощування в низьких, повітряних тунелях, де він починає плодоносити дуже рано. Він досить стійкий до хвороб, характерних для гарбузових рослин, але може потребувати профілактичного хімічного захисту.

Це дуже старий сорт, який протягом багатьох років займав перше місце серед найбільш купованих сортів огірків. На його основі був створений ще один, дуже схожий за габітусом, але більш стійкий до хвороб сорт Сремський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *