Огірки, Опис сортів

Огірок Борус F1 – найпопулярніший сорт для засолювання

Сорт огірок Борус є одним з найпопулярніших сортів огірків для засолювання. Особливо смачні малосольні огірки, але вони також можуть зберігатися довше.

Опис
Огірки Борус — середньоранній сорт, який дає не дуже пишні рослини з майже виключно жіночими квітками, в середньому від 1 до 3 на вузол. Рослина дає середній кислий урожай.

Плід має характерну злегка подовжену, витончену форму. Шкіра темно-зеленого кольору, з добре помітними чіткими смугами та білими круглими бородавками. Огірки цього сорту не схильні до знебарвлення і зберігають свій колір протягом усього періоду вегетації.

Застосування
Особливо часто для засолювання використовують огірки сорту Борус, оскільки вони дуже гарні на вигляд – після обробки зберігають особливо характерний зелений колір.

Додатковим фактором, який виділяє цей сорт серед інших, призначених для маринування, є те, що плоди не виявляють тенденції до утворення порожніх насіннєвих просторів, а після бродіння вони все ще залишаються твердими та достатньо твердими. Вони відмінно підходять як для довшого зберігання, так і для так званих малосольних.

Сорт можна вирощувати як в польових умовах, так і на присадибній ділянці, оскільки для правильного росту та високої врожайності йому не потрібні хімічні обробки. Відрізняється дуже високою стійкістю до парші гарбузових і надзвичайно толерантним до пероноспорозу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *