Огірки, Опис сортів

Огірок Тітус F1 – сорт корнішона з дрібними і стрункими плодами

Серед інших сортів огірки Тітус виділяються невеликими розмірами і незвичайною формою, тому ідеально підходять для корнішонів. Після обробки та розміщення в банках вони не втрачають ні кольору, ні твердості.

Опис
Титус – дуже популярний сорт огірків, який особливо рекомендують для корнішонів. Він не є одним із найбільш ранніх, але надзвичайно родючий, дає великий якісний урожай – 230 ц/га, з якого майже 80% товарний.

Плід має зелену або темно-зелену шкірку, вкриту короткими, нечіткими, добре помітними смугами та бородавками середнього розміру. Огірки цього сорту мають дуже помітні борозни, досягають середнього розміру, але дуже стрункі і не виявляють тенденції до надмірного потовщення.

Застосування
Своєю популярністю у селекціонерів і власників городів огірки Тітус зобов’язані дуже високій стійкості до захворювань, характерних для гарбузових рослин. Вони особливо стійкі до пероноспорозу та вірусу звичайної огіркової мозаїки, але, насамперед, повністю стійкі до парші гарбузів.

Зібрані щодня, вони є чудовою сировиною для корнішонів, якщо збирати рідше, вони можуть вирости до розмірів, характерних для маринованих огірків. Вони дуже гарно виглядають в баночках, тому що після обробки не втрачають ні твердості, ні незвичайного кольору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *