Огірки, Опис сортів

Огірок Анулька F1

Огірок Анулька — середньоранній сорт. Має високу стійкість до пероноспорозу та вірусу огіркової мозаїки, парші гарбузових, тому не потребує інтенсивного хімічного захисту, що чудово підходить для аматорського вирощування – ми можемо вирощувати власні органічні овочі. Огірок Анулька дає короткі, але стрункі плоди зі світло-зеленою шкіркою з бородавками, ідеальні для консервування. Невеликий розмір робить огірок Анулька чудовою закускою.

Огірки Анулька відносяться до групи корнішонних сортів. Характеризується дуже високою плодючістю і високою врожайністю, тому його дуже часто вибирають селекціонери і садівники-любителі.

Майже всі плоди однакового розміру та форми, а відсоток спотворення дуже низький. Огірки сорту Анулька відрізняються світло-зеленим кольором і шкіркою, покритою дрібними, густо розташованими бородавками.

Зберігаються плоди мають високу схильність до побіління. Рослина надзвичайно плодовита і за сприятливих умов дає високу врожайність – близько 240 ц/га, з яких майже 80% товарні.

Як і коли сіяти насіння огірка Анулька:

Сіємо огірок Анулька в травні, бажано рядами через 80-100 см. Насіння розміщують рядами поодинці або гніздами по 2-3 насінини через кожні 15 см. Сходи відбуваються приблизно через тиждень/два. Прискорити ріст рослин можна, накривши їх нетканим матеріалом. Огірки люблять добре удобрений, вологий і добре дренований грунт. Місце і грунт повинні бути теплими. Огірки люблять підживлення – дуже важливо підгодовувати рослини приблизно кожні 2 тижні. Найкраще підійдуть добрива, багаті калієм, рідкі органічні добрива. Полив також важливий, особливо в період цвітіння і росту плодів.

застосування
Для корнішонів особливо часто використовують невеликі огірки Anulka. Велика популярність їх пояснюється, перш за все, надзвичайною стійкістю до хвороб.

Сорт демонструє дуже високу толерантність до поширених хвороб і шкідників, які вражають вирощування огірків: пероноспорозу, вірусу звичайної мозаїки огірка та парші гарбузових, завдяки чому можна значно зменшити хімічний захист та інші обробки.

Плоди слід збирати щодня, оскільки врожайність дуже рівномірна, тому навіть одноденна затримка може призвести до затримки плодів і їх побілки.

Способи приготування огірка Анулька:

У сирому вигляді ми зазвичай їмо огірки на бутербродах з додаванням інших свіжих овочів. Тонкі скибочки з додаванням вершків – відмінне доповнення до огіркового салату, а дрібно натерті з часником виходять ароматними цацикі.
Ми можемо маринувати їх і маринувати цілком або шматочками. І заливши їх водою з сіллю, отримуємо малосольні огірки. Наш традиційний огірковий суп готується з маринованих огірків. Огірки широко використовуються в косметиці, не тільки в домашніх умовах у вигляді масок або компресів, але і додаються в креми. Скибочки свіжого огірка заспокоюють роздратування і навіть легкі опіки. Огірки мають розкислювальні властивості для організму. У шкірі найбільше мінералів. Тому вирощені на власному городі можна сміливо їсти зі шкіркою, тоді «знаємо, що їмо».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *