Огірки, Опис сортів

Огірок Крак F1 – стійкий до хвороб сорт, призначений для промислового вирощування

Завдяки стійкості сорту огірок Крак до захворювань, характерних для гарбузових рослин, він є одним з найпопулярніших сортів огірка для промислового вирощування. Його плоди дуже смачні. У консервах вони зберігають гарний зелений колір і відповідну твердість.

Опис
Крак — середньоранній сорт огірків, який вирізняється, перш за все, дуже хорошою здоров’ям. Це типовий консервований сорт, який формує огірки циліндричної форми з інтенсивно-зеленою блискучою шкіркою. На поверхні плоду з’являються більш світлі смуги і помірно численні бородавки, з яких ростуть білі колючки.

Огірки сорту Крак не схильні жовтіти і навіть при витримці на кущі зберігають яскравий зелений колір. Вони також не прагнуть утворювати порожні насіннєві камери.

Це дуже родючий сорт, його великі пишні рослини навіть обсипаються плодами. Урожайність становить близько 380 ц/га, а за сприятливих умов товарна врожайність може перевищувати 70%.

застосування
Завдяки високій плодючості огірок Крак займає перше місце в списку найбільш придатних для промислового вирощування сортів. Його додатковою перевагою є дуже висока стійкість до хвороб – він проявляє високу толерантність до пероноспорозу та вірусу звичайної огіркової мозаїки, але, що важливо, генетично повністю стійкий до парші гарбузових.

Не потребує посиленого хімічного захисту від хвороб, що дозволяє значно заощадити. Це дуже цінний сорт, який підходить як для соління, так і для консервування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *