Огірки, Опис сортів

Огірок Родос F1 – сорт з високою стійкістю до пероноспорозу

Огірок Родос F1 — гібрид з дуже високим ступенем стійкості до пероноспорозу. За цим показником він перевершує більшість відомих сортів. В основному його вирощують як культуру для корнішонів, але його плоди також придатні для консервування.


Сама рослина характеризується досить сильним і швидким зростанням; він також виробляє багато крихітних листочків. Огірки мають правильну форму, хоча і короткі, із співвідношенням довжини до ширини 2,7:1. Шкіра зеленіє і покривається середньою кількістю досить дрібних бородавок. Але найголовніше, що плоди сорту Родос F1 надзвичайно смачні, адже для них характерна повна відсутність гіркоти.


Догляд при вирощуванні огірків повинен бути спрямований насамперед на прополку, полив і підживлення:

Прополка – найкраще це робити вручну і до того, як рослина піде в ріст; необхідно пам’ятати, що при появі непотрібних рослин на ділянках, коли Родос F1 вже плодоносить, видаляти потрібно тільки ті бур’яни, які в даний момент цвітуть (щоб припинити поширення насіння);
полив – дуже потрібний огіркам, особливо коли вони починають цвісти; найкраще поливати часто, але невеликими дозами, і проводити цю обробку вранці, тому що саме тоді різниця між температурою води і повітря найменша;
Підживлення – зазвичай підгодівля проводиться тричі; також можна провести дві позакореневі обробки, але тільки якщо рослини знаходяться у фазі плодоношення або були пошкоджені в результаті холодів.

Вегетаційний період сорту досить тривалий, тому його відносять до середньоранніх. Найголовніше, однак, те, що завдяки високій стійкості до хвороб він придатний для органічного та комплексного вирощування, при якому кількість хімічних обробок однозначно обмежена.

Застосування
Найчастіше для корнішонів використовується огірок Родос F1 – це, звичайно, пов’язано з розміром плодів, які він дає. Проте виявляється, що більші з них також можна використовувати для виробництва маринованих огірків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *