Огірки, Опис сортів

Огірок Руфус F1

Огірок Руфус- сорт сортособливо рекомендований для переробної промисловості, він надзвичайно врожайний. Це один із перших виведених у Польщі гібридних сортів корнішонів з білими шипами.

Характеристика
Середньоранній сорт добре розвинуті рослини, серед яких переважають жіночі квітки, розташовані від 1 до 3 в одному вузлі. Утворює дуже стрункі – від циліндричної до бочкоподібної форми, короткі плоди, вкриті інтенсивно-зеленою шкіркою з помітними поздовжніми смугами і численними сосочками середнього розміру. Співвідношення сторін цих огірків становить 2,7:1.

Культивування
Насіння висівають безпосередньо в грунт у травні, залежно від погодних умов, на відстані 60 х 80 см. Грунт, на якому ми будемо вирощувати огірок, має бути родючим, гумусним, багатим на поживні речовини, повітряним, а місце – теплим, захищеним від вітру та затишним. Огірок Руфус – дуже врожайний сорт, який буде плодоносити з липня по вересень – урожай характеризується хорошою структурою. Огірки потрібно збирати щодня!

Застосування
Надзвичайно гарної форми, правильні, дрібні, тверді плоди роблять сорт Руфус чудовою сировиною для корнішонів. Вони настільки компактні, що легко поміщаються в маленькі баночки.

Хвороби
Руфус є рослиною з дуже високою стійкістю або толерантністю до грибкових захворювань – він демонструє високу стійкість до парші гарбузів, дуже толерантний до вірусу огіркової мозаїки та пероноспорозу. З цієї причини він значно зменшує використання хімічних фунгіцидів або є чудовим сортом для органічного вирощування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *